Scéna, Kupuji klasiku, Poradna / 27. října 2022

Alfa Romeo představila program Classiche

  • Alfa Romeo představuje program pro historická vozidla „Alfa Romeo Classiche“. Jedná se o specifickou sadu služeb pro ochranu a propagaci historie značky, v úzké spolupráci s divizí Heritage skupiny Stellantis. Prezentace proběhne při příležitosti 39. ročníku Auto e Moto d’Epoca, jedné z nejvýznamnějších akcí historických automobilů a motocyklů v Evropě.

  • Program zaměřený na dědictví značky zahrnuje dva typy certifikátů, servisní a restaurátorské služby. Certifikát původu vydává přímo vrcholový management značky za podpory týmu Heritage a odborníků na historii značky Alfa Romeo.

  • Na oficiálních stránkách Alfa Romeo se představí nová, přepracovaná sekce zaměřená na historii značky. Určena je všem zájemcům o certifikaci nebo restaurování vozidla.

Na 39. ročníku „Auto e Moto d’Epoca“, jedné z nejvýznamnějších akcí v Evropě pro nadšence historických vozidel a motocyklů, představí Alfa Romeo svůj program „Alfa Romeo Classiche“, který je zaměřený na historická vozidla. Tento program zahrnuje sadu služeb pro ochranu a podporu historie ikonické italské značky. Vůbec poprvé se nejvyšší management skupiny Stellantis zapojuje do aktivit souvisejících s historií značky, jejichž výsledkem je ucelená řada specializovaných služeb. Certifikační komisi předsedá CEO a vedoucí oddělení Heritage Alfa Romeo, a to za podpory muzea Alfa Romeo, které uchovává registry z výroby a veškerou technickou dokumentaci. Právě tyto dokumenty jsou základem analýzy informací a zkoumaném vozidle.

Jean Philippe Imparato – CEO Alfa Romeo

„Alfa Romeo prochází klíčovou fází své historie. Historické období, kterým procházíme, představuje skutečnou evoluci. Budoucnost značky zahrnuje velmi ambiciózní cíle zaměřené na redefinici konceptu sportovnosti v 21. století, ovšem při zachování své původní DNA. Při plánování budoucnosti je pro nás historie hlavním zdrojem inspirace. Cílem programu Alfa Romeo Classiche zaměřeného na historii je podpořit naše dědictví prostřednictvím certifikace původu Alfa Romeo, a současně vdechnout život příkladům, které stále uchvacují a vzrušují automobilové nadšence po celém světě.“

Program Alfa Romeo Classiche zahrnuje Certifikát původu, který je od roku 2016 nabízen pro vozy Alfa Romeo a Certifikát pravosti a restaurování. Komisi předsedá a do činnosti zasahuje přímo vrcholový management značky. Za podpory týmu Heritage a odborníků na historii Alfa Romeo hodnotí jednotlivá historická vozidla a vydává certifikáty.

Certifikát původu: Alfa Romeo nabízí možnost objevit historii každého vozu prostřednictvím čísla podvozku. Služba zajišťuje přesnou kontrolu dokladů ve výrobních registrech značky a vystavení certifikátu potvrzujícího rok výroby vozu a jeho původní konfiguraci: specifikaci modelu, sériové číslo motoru, originální detaily exteriéru a interiéru.

Certifikát pravosti: po podrobné analýze daného historického vozu a ověření výrobních dat a technických specifikací v archivu Alfa Romeo, za podpory oddělení Heritage, je vydán certifikát pravosti historického vozu. Pro získání této certifikace prochází každý vůz velmi přísným procesem kontroly a hodnocení, o což se stará specializovaný tým. Ten ověřuje pravost vozu a jeho součástí, jakož i funkčnost hlavních mechanických částí. Vozidlo lze prohlédnout v dílnách Officine Classiche v Mirafiori nebo přímo u zákazníka, případně v prodejním a servisním středisku Stellantis & You v Římě nebo Palermu.

Restaurátorská služba: určena pro soukromou klientelu. Tuto službu zajišťuje stejný tým, jaký se stará o historickou sbírku značky. Služba zahrnuje zásahy počínaje jednoduchou údržbou a konče kompletním restaurováním, a to včetně diagnostiky, restaurování exteriéru, oprav jednotlivých mechanických a estetických součástí a finálních testů.

Sekce věnovaná majitelům nadčasových ikon na oficiálních stránkách Alfa Romeo.

Alfa Romeo již brzy na svých webových stránkách představí sekci věnovanou novému programu „Alfa Romeo Classiche“, který šťastným majitelům historických vozidel umožňuje využívat programy certifikace a restaurování. Veškeré informace a podporu potřebnou k zahájení specializovaného a personalizovaného programu tak bude možné získat přímo z webových stránek značky.

Tiskovou zprávu FCA Heritage informující mimo jiné i o vzniku klasických oddělení také pro značky Lancia, Fiat a Abarth najdete zde.

Je moc dobře, že všechny (nejen) italské značky koncernu Stellantis mají konečně své zázemí pro péči o historická vozidla. Tak to má vypadat a je to logický vývoj. Ceny klasických automobilů jsou často vyšší než ceny nových produktů, které jsou navíc degradovány elektrifikací, extrémními bezpečnostními nároky a emisními normami. I proto FCA Heritage prakticky využívá rostoucí trh s klasických automobilů a i proto pro ně nabízí originální náhradní díly, ale i celkové renovace. Dává to smysl nejen historický a není to jen otázkou prestiže, ale i ekonomiky – v klasických autech je hodně peněz, takže si také neukousnout svůj kousek koláče. Navíc, když budou všechny strany spokojené. Jakmile budeme mít se službami osobní zkušenosti, určitě se o ně s vámi podělíme.


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.