Text: František Vahala, Foto: Ondřej Kroutil

STVOŘILI JSME: Octane 5 žije!

Ačkoliv to mnozí nečekali, opět se nám to podařilo – přivedli jsme na svět nové české vydání magazínu Octane. S pořadovým číslem 5 přichází to nejlepší, co jsme byli schopni dát dohromady a vydat.

Octane_10

Co si budeme povídat/nalhávat, situace není nijak růžová. Octane v ČR je pouze občasník a přes svou nespornou kvalitu nás mrzí, že vám ho nemůžeme servírovat pravidelně. Sice víme, že pomsta chutná nejlépe servírovaná po malých dávkách, ale v tomhle v případě už bychom si raději užili pořádnou porci, stejně jako vy.

U čísla 3 jsme si nebyli vůbec jisti, jestli další vznikne. Číslo 4 jsme tu ani neprezentovali, ale přesto vzniklo a dokonce si ho někteří z vás byli schopni koupit (ač nechápeme, kde ho sehnali). Stále se prý blýská na lepší časy, ale my už jsme pohádkám dávno přestali věřit.

Octane 5 je i jedním z důvodů, proč tento blog spal. Prostě nebyl prostor se mu věnovat a věřte nám (mě a Ondrovi K.), že nás to mrzí. A rozhodně to tak nenecháme. Ale to odbíhám (a schválně)…

Dělat v Česku pořádnej časák pro pár nadšenců bez podpory velkého vydavatelství je v podstatě také čiré nadšenectví. Nic víc, nic míň.

Moc rád bych vám sem nasdílel seznam prodejních míst, kde nový magazín seženete. Až bude reálně použitelný, podělíme se. S každým dnem jsme prý moudřejší, ale v tomto ohledu je den hrozně relativní veličinou, takže vám nedokážu slíbit, že to bude zítra. 21. století je prostě příliš složitá doba na to, abychom dokázali vytvořit jednoduchou, funkční tabulku.

Jedno víme určitě, Octane 5 si můžete objednat na webu Racelife.cz, kam v nejbližších dnech dorazí. Doufáme, že vás potěší a pobaví…

Co vám budu povídat, je to srdcová záležitost. Jediný časopis, který pro mě osobně mělo smysl v ČR tvořit. Raději vám servírovat přehnaně komplikované a metaforické řečičky sympatických Britů a ty úžasné káry než suché popisy „starých aut“ při průjezdech mezi kužely někde na letišti, co nám Němci předhazují každý měsíc. Nás už prostě každé běžné Porsche či Mercedes nebaví… Nějaká ta změna prostě neuškodí a já vím, že vy to vidíte stejně.

Děkujeme za vaší přízeň, jako vždy zůstávám s úctou


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.