Poradna, Móda, Styl, Tipy a triky / 20. listopadu 2019

Text: František Vahala, Hommage Detailing, Foto: Ondřej Kroutil

Služební kráska v péči Hommage Detailing

Mnozí z vás jistě vědí, že máme rádi italská auta. Ostatně kdo by neměl, že? Jenže málokdo je reálně používá. Pro náš Steering Media tým je ctí, když můžeme na schůzku/focení či nějakou akci vyrazit naší společnou rudou milenkou. Jak běží čas, je na silnicích čím dál výraznější… Nedávno prošla omlazovací kůrou v Hommage Detailing, s čímž se vám prostě musíme pochlubit a třeba vás inspirovat, jakou péči dát vozidlu, které máte rádi a vozí vás kam (chcete) potřebujete.

 

Naší Alfy 164 QV s třílitrový motorem si všímá každý. Zrovna poté, co jsme jí vyzvedli z Hommage, jsme zamířili k jednomu nejmenovanému dealerství nových aut a dokonce i prodejce jí od nás chtěl koupit. Fakt, že přijela z garáží na Novém Městě v Praze jako znovuzrozená, k tomu jistě přispěl. Jsme rádi, že můžeme při běžném ježdění způsobovat radost všem kolem. A mohl si snad vůz před zaslouženým zimním odpočinkem přát lepší péči? Sledujte průběh i výsledek…

Alfa 164 Hommage Detailing_71

Jak to celé začalo? Inu, nějaký rozdíl tu je…

Alfa Romeo 164_Hommage_3 Alfa Romeo 164_Hommage_1 Alfa Romeo 164_Hommage_4

Každopádně dost slov, mrkněte se, jak se dnes pečuje o youngtimer na profesionální úrovni! 

 

Alfa 164 Hommage Detailing_11
Vzhled laku a jeho lesk netvoří použitý vosk nebo keramika, ale desítky hodin strojní korekce laku kdy se z laku dostane maximální lesk a hloubka. „It’s not the top what make the pop“.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_12
Produkt CQuartz Lite který jsme použili není ryzí keramikou, ale hybridním povlakem někde mezi voskem a keramickým povlakem. Snadností aplikace se blíží vosku, výdrží naopak keramice.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_14
Perfektní ochranu pro vyčištěná a vyleštěná kola dodá odolný povlak CarPro DLux.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_20Aplikace hydrofobní vrstvy tzv. tekutých stěračů na okna. Neocenitelný pomocník pro jízdu v dešti, kdy nejsou ty pravé stěrače téměř potřeba.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_21
Povlak CQuartz Lite můžeme v tomto případě aplikovat i na tmavé plasty.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_23Ošetření boků pneumatik je taková parádička na konec, ale nejen že to lépe vypadá, ale gumy vlivem prostředí pomaleji degradují.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_24Aku leštička Rupes iBrid je neocenitelný pomocník pro místa, kam se s klasickou leštičkou nedostanete.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_27
Finální kontrola a dolešťování naneseného povlaku.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_28
Ttv. zapékání keramického povlaku urychluje vytvrdnutí a zlepšuje jeho vlastnosti.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_30Zapékáme na cca 90 stupňů po dobu devíti minut.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_34Vyleštěné svody dělají v motorovém prostoru velkou parádu.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_36
Finální dojem tvoří detaily a nic se nesmí vynechat.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_37
Díky štětcům s dlouhými štětinami se dostaneme i na špatně přístupná místa.

 

 

Alfa 164 Hommage Detailing_39
Finální kontrola interiéru. Základ je dostatek světla a nic nevynechat.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_42
Při čištění sedadel je musíme nejprvé důkladně vyluxovat a poté hloubkově vyčistit. Buď jemným kartáčkem nebo čistící rukavicí CarPro, která je sice velmi šetrná, ale přitom účinná.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_43
Aby kůže nevysychala a nepraskala, je nutné jí průběžně vyživovat, ale pozor, ošetřená kůže nemá být lesklá, ale matná a vláčná.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_45Zvláště u starších vozů musíme dávat pozor na některé materiály a povrchy, abychom je nepoškodili, základ jsou proto jemné štětce a kartáčky.

 

Alfa 164 Hommage Detailing_49
Pro kvalitní výsledek není třeba používat desítky přípravků a pomůcek, stačí vědět, které fungují.

Naše Alfa dostala program nazvaný Hommage Classic, který společnost při zájmu řeší s každým individuálně, od toho se odvíjí i cena. Pokud chcete své plechové milence dopřát podobnou péči, neváhejte a obraťte se na přímo na Hommage Detailing. My u nich určitě nebyli naposledy…

 


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.