Text: František Vahala, Foto: archiv

Sezona 2017: co neminout?

Naší zemi sice zatím ještě ovládá výjimečně tuhá zima, ale věřím, že nejsem jediný, kdo už spřádá plány na sezonu – kam vyrazit, co vidět, co neminout. Protože je toho hodně a nedá se stihnout všechno, připravil jsem pro vás několik tipů na první polovinu roku 2017. Jedná se o význačné akce a závody, a to jak domácí, tak zahraniční. Doufám, že se někde potkáme…

 

Retro Classics, stuttgart, německo

2.-5. 3. 2017

Jedna z největších prodejních výstav klasických automobilů a příslušenství v Evropě. Tisíce přeleštěných Porsche a Mercedesů a vysoké ceny.

http://www.retro-classics.de/

 

Classic Show Brno

17.-19. 3. 2017

Šestý ročník výstavy pořádané v Brně. Snažíme se ukázat řemesla, která jsou potřeba k provozu, udržování a renovacím historických vozidel. Nejlepší česká výstava – komorní, příjemná, normální.

www.classicshow.cz

 

Techno-Classica Essen, Německo

5.-9. 4. 2017 

Jedna z největších prodejních výstav klasických automobilů a příslušenství v Evropě. Na 127 000 m² se představí více než 1250 vystavovatelů z celého světa. Druhé Retro Classics.

www.siha.de

 

7 Castles Trial, Praha, ČR

22. 4. 2017

Již třetí ročník oblíbené setinové rallye zavede 80 automobilů tentokrát do malebného Českého středohoří. Jednodenní, intenzivní trénink před samotnou sezonou. Organizujeme v rámci Classicrallye.cz.

www.classicrallye.cz

 

První jarní bublání, Jizbice pod Blaníkem, ČR

22. 4. 2017

Klub majitelů amerických automobilů ve spolupráci s časopisem Chrom & Plameny zve na 13. ročník tradičního srazu. Vítání jsou majitelé klasických Amerik i široká veřejnost. Ameriky mají styl!

http://www.v8bublani.cz

 

Tour Auto Optic 2000, Paříž, Francie

24.-30. 4. 2017

Zřejmě největší akce svého druhu ve Francii provede celkem 230 klasických závodních automobilů skrz západní Francii. Nechybí ani návštěva zásadních okruhů. Jedeme většinu trasy!

https://peterauto.peter.fr/

 

Rallye Praha Revival, ČR

28.-30. 4. 2017

Jedna z mála akcí s rally nádechem, při které se představuje řada závodních jezdců z éry 70. a 80. let. Startovní pole čítá kolem 200 automobilů. Dobrá akce!

http://www.edda.cz/

 

Mille Miglia, Brescia, Itálie

18.-21. 5. 2017    

Revival slavného italského závodu se jezdí již tři dekády. I letos čeká na zhruba 400 závodních aut z let 1927 až 1957 celkem 1600 rychlých kilometrů. Jedinečná akce, navíc neustále v pohybu. Letos ve spolupráci s BMW ČR.

http://www.1000miglia.eu

 

Spa Classic, Belgie

19.-21. 5. 2017            

Závody historických okruhových speciálů se konají tradičně na okruhu Spa-Francorchamps. Během víkendu uvidíte v akci stovky závodních strojů rozdělených do různých skupin. Nestíháme kvůli MM…

https://peterauto.peter.fr

 

Soutěž elegance Villa d´Este, Itálie

26.-28. 5. 2017           

Jedna ze zásadních soutěží elegance se koná tradičně na konci května u Villa d´Este na pobřeží jezera Como. V několika kategoriích soutěží ty nejkrásnější klasické automobily doplněné o moderní koncepty. Snad to vyjde…

http://concorsodeleganzavilladeste.com/

 

Baltic Classic Rally, Dánsko

28. 5.-10. 6. 2017

Vytrvalostní soutěž, jenž zavede klasická auta během 14 dní z Dánska do Švédska, Finska, Estonska, Lotyšska, Litvy a Polska, než skončí v Německu, v Berlíně.

http://www.endurorally.com

 

Legendy 2017, Praha

10.-11. 6.

Motoristická slavnost pro širokou veřejnost pořádaná v areálu pražských Bohnic. Profiluje se stále víc jako autosalon nových automobilů, ale nechybějí klasické stroje. Takový cirkus pro všechny.

www.legendy.cz

 

Lucky Cruisers Weekend, Konopáč, Heřmanův Městec, ČR

2.-3. 6.  8. 2017

Největší setkání amerických automobilů v ČR. Těšit se můžete na americké křižníky silnic a pestrý program s vystoupením rockabilly a rock´n´rollových kapel, různé soutěže a bohatý catering. Stay lucky…

www.lcw.cz

 

Soutěž elegance zámek Loučeň, ČR

3.-4. 6. 2017

Čtvrtý ročník největší tuzemské soutěže opět představí krásné exponáty proslulých světových značek s výrazným zaměřením na meziválečné modely. Těšíme se, lepší soutěž elegance ve střední Evropě není… Prý nás čekají velké pecky!

http://www.loucenconcourselegance.cz/

 

aviatická pouť, Pardubice, ČR

3.-4. 6. 2017

Jedna z největších akcí zaměřených na klasická i moderní letadla, vrtulníky a další techniku. Uvidíte Spitfire, ale letos uslyšíte a uvidíte v akci i legendární Superconstellation! Dokonce se v ní můžete proletět… Budeme pendlovat mezi Loučení a poutí.

http://aviatickapout.cz

 

Goodwood Festival of Speed, Velká Británie

26. 6.-2. 7. 2017

Ohromné setkání majitelů a příznivců klasických automobilů, tentokrát s tématem Peaks of Performance – Motorsport´s Game-Changers. K vidění budou ty nejlepší závodní stroje z různých epoch.

https://www.goodwood.com/grrc/event-coverage/festival-of-speed/

 

CARLSBAD CLASSIC 

14.-15. 7. 2017

Pátý ročník naší setinové rallye. Úžasná dvoudenní setinová rallye v Karlových Varech a okolí. Určitě doražte, my budeme organizovat…

www.classicrallye.cz


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.