Scéna, Závody, Zážitky / 29. října 2019

Text: Classicrallye.cz, Foto: Engine.cz

ORGANIZOVALI JSME: Prague-Carlsbad Classic 2019

Jak jistě mnozí z vás víte, k našim činnostem patří organizace setinových soutěží pro klasické vozy. V rámci Classicrallye.cz jsme sice letos vynechali tradiční Carlsbad Classic (o vývoji příští sezony vás budeme informovat), ale přesto jsme si kromě Škoda Classic Tour střihli ještě jednu soutěž, pro Engine.cz jsme organizovali sportovní část prestižní Prague-Carlsbad Classic.

2019-Engine-3084

Prague-Carlsbad Classic je velmi exkluzivním podnikem, prakticky uzavřeným veřejnosti. Akce probíhá už od pátečního odpoledne, přičemž den završuje večeře. Sobotní den je ovšem náročný a velmi soutěžní.

Princip v sobě spojuje setinové měřené úseky s měřením etap na desiny vteřin přesně. Celek je dokreslen tím, že roadbook je prakticky slepý, což znamená docela náročnou akci pro řidiče i spolujezdce.

Letošní sobotní trasa vedla tradičně od pražského Rudolfina přes Engine Classic Cars Gallery (v galerii nákupního střediska POP u letiště) a následně na zámek Chyše, kde byl připraven oběd. Stejně jako vloni, i letos tato trasa provedla tři desítky účastníků malebnými silničkami středočeského a západočeského kraje, přičemž většinu času projížděla lesy.

Jubilejní desátý ročník akce vynikal úžasnou dynamikou programu, k celkové radosti všech zůčastněných přispělo i krásné počasí pozdního léta.

Po obědě přišla nejdelší etapa, která dohromady měřila 140 km. Bylo nám potěšením účastníkům ukázat zapadlé, ale o to malebnější vesničky na východní straně Doupovských hor, a poté je z Kadaně podél Ohře směřovat přes Kyselku až do obce Krásno pod Karlovými Vary. Příjezd ke Grandhotelu Pupp byl už pomyslnou třešničkou na dortu náročného soutěžního dne. Neděle už se nesla v duchu poklidného průjezdu Karlovými Vary a následným oběděm na kolonádě, při kterém byli oceněni ti nejlepší.

Při této akci jsme zajišťovali soutěžní část věci, přičemž na nás byl roadbook, měření, výsledky a celkové zajištění všech průjezdních míst a časových či průjezdních kontrol. Jsme rádi, že se nám akce vydařila a že se ukázalo několik překrásných automobilů s v čele s vzácným otevřeným modelem Wikov.

2019-Engine-7364


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.