Scéna, Závody, Zážitky / 8. února 2023

POZVÁNKA: Oldtimer Orient Express 2023

V druhé polovině května (17.-22. 5. 2023) odstartuje z Prahy unikátní jízda historických automobilů Oldtimer Orient Express, a jak už název napovídá, vydá se jihovýchodním směrem po trase legendárního železničního spoje. Během čtyř dnů auta a jejich posádky absolvují cestu z Prahy přes balkánský poloostrov, a zakončí ji v Istanbulu. Zatím stále ještě otevřené startovní pole je omezeno na maximálně 20 vozů. 

Velkou cestu organizuje se svým týmem Josef Zajíček, majitel Autodromu Most a hodinářské manufaktury ROBOT, který je sám velkým fanouškem a sběratelem historických vozů. „Nápad vydat se klasickým automobilem na jihovýchod Evropy vznikl na základě dlouholeté spolupráce s tureckým obchodním partnerem. Absolvovat podobnou jízdu vnímám jako velkou výzvu nejen pro auto, ale i pro posádku. Bude to hodně intenzivní, a určitě ne pro každého, ale překonat sám sebe, a zvládnout tak velkou cestu, je to, co jinde nezažijete,“ popisuje vlastní motivaci Josef Zajíček, který se na cestu vydá za volantem Tatry 603 z roku 1959.

Oldtimer Orient Express odstartuje 17. května z Prahy a je rozdělena na čtyři jednodenní etapy, které povedou přes Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko a vyvrcholí příjezdem do Istanbulu, kam posádky dorazí v sobotu 6. května. Denně by měly urazit přes 500 km, a kromě průjezdných bodů je samotná trasa závodu pouze doporučená. Jízda je určena pro vozy se stářím nad 30 let a mezi dosud přihlášenými vozy je pestrá směsice vozů od Škody 100 z roku 1975, přes BMW 3.0 E9 CSi (1974) po Rolls Royce Corniche z roku 1990. Pro účastníky bude po celou dobu k dispozici základní servisní podpora, a následnou cestu aut zpět do České republiky zajistí přepravní společnost.

V Istanbulu čeká na posádky bohatý doprovodný program, který vyvrcholí slavnostním vyhlášením a předáním originálních trofejí z českého křišťálu, jejichž výrobu si vzala na starosti známá sklárna Pačinek glass. Návrat do ČR je pak pro posádky naplánován letecky v pondělí 8. května, zatímco pro jejich automobily je zajištěna společná přeprava na kamionech.

Počet aut, které se mohou jízdy zúčastnit, je omezen na 20, a v současnosti je na startovní listině už kolem třinácti automobilů. Další informace zájemcům poskytnou přímo organizátoři na e-mailu info@oldtimerexpress.cz.

kontakt:

Jana Svobodová

svobodova@autodrom-most.cz/info@oldtimerexpress.cz

737 237 406


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.