Scéna, Události / 4. března 2016

Text: František Vahala, Foto: Morgan

Morgan 4/4 se vyrábí již 80 let!

Britská společnost Morgan, známá výrobou velmi tradicionalistických modelů a proslavená například tříkolkou s motocyklovým motorem, zahájila produkci aut v roce 1910. Už v roce 1936 pak začala vyrábět oblíbený model 4/4, který se pouze s krátkou přestávkou během války vyrábí až do současnosti.

Morgan 44 3

Jedná se tedy o nejdéle vyráběný model na světě! Morgan slaví toto jedinečné jubileum speciální edicí 80 výročních modelů, které prodává za 33 330 liber za kus. Během let se automobil designově pouze minimálně proměňoval, dokonce i u nového vozu jsou části ze dřeva, nechybí ani kola s klasickým designem a centrální maticí či boční výfuk. Pohon vozu zajišťuje benzinový motor Ford o objemu 1,6 litru, který dává dvoumístnému roadsteru výkon 110 koní. To stačí na zrychlení na 100 km/h za slušných 8 vteřin. Exkluzivní verze Morganu 4/4 je nabízena ve třech barevných kombinacích – tmavě červené, modré Saxe a dvoubarevném zeleném schématu.

Morgan 44 2

Rád uznávám, že to je naprostá pecka. Morgan jako takový je skvělý už jen tím, že dělá málo aut podle svého, nekroutí se dle módních vln a přitom si zachovává svůj styl. Líbí se mi, že si dovolí vyrábět jedno auto 80 let! A uznejte sami, z módy rozhodně nevyšlo. Obdivuji tuto společnost (mimochodem zastoupenou i v ČR panem Zvelebilem) a těším se, až se s nějakým Morganem projedu a přinesu vám pořádné dojmy.


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.