Novinky, V pohybu / 25. října 2022

Jaguar F-Type 75 připomíná pestrou historii

  • Jaguar F-TYPE je posledním sportovním vozem značky Jaguar se spalovacím motorem, který pochází z řady ikonických modelů.
  • U příležitosti posledního modelového roku sportovních vozů Jaguar se spalovacím motorem si zákazníci mohou pro rok 2023 vybrat vůz z edice F-TYPE 75 nebo F-TYPE R 75 poháněný kompresorem přeplňovaným osmiválcovým motorem Jaguar o objemu 5,0 litru, s výkonem 450 koní, resp. 575 koní v karosářských verzích kupé a kabriolet.
  • Speciální edice s jedinečnými designovými prvky interiéru a karoserie, bohatou výbavou a jedinečnou možností volby metalického zeleného laku Giola jsou příhodnou oslavou výkonnosti spalovacích motorů předtím, než se Jaguar od roku 2025 stane čistě elektrickou moderní luxusní značkou.
  • Nabídka výkonných a responsivních pohonných jednotek modelu F-TYPE zahrnuje čtyřválcové a osmiválcové motory s výkony od 300 do 575 koní, které pro řidiče nabízejí výjimečný zážitek z jízdy a nezaměnitelný zvuk.
  • Jaguar F-TYPE přináší skutečně poutavý zážitek a okamžité a intuitivní reakce na každý pokyn řidiče.
  • První dodávky zákazníkům budou zahájeny v lednu 2023, kdy uplyne 75 let od začátku výroby sportovních vozů Jaguar.

Jaguar F-TYPE patří mezi poslední sportovní vozy značky Jaguar s bohatým rodokmenem, který započal již před 75 lety. Zahrnuje řadu nejvíce ikonických modelů, které kdy byly vyrobeny.

V provedení kupé nebo kabriolet nabízí F-TYPE vyváženou kombinaci vnitřního výkonu a řidičského potěšení s výrazným designem a interiérem z luxusních materiálů.

Pro poslední modelový rok, který bude prodáván od začátku roku 2023, je nabídka více zaměřena na to, aby si zákazníci mohli snadno vybrat svůj dokonalý F-TYPE. Vůz je ještě výraznější než kdykoli předtím, 20palcová kola jsou standard pro všechna provedení modelu a došlo i k nenápadným změnám některých detailů, například středy kol a znak na masce chladiče jsou nyní černé a nikoli červené.

U příležitosti posledního modelového roku modelu F-TYPE a vůbec posledního sportovního vozu Jaguar se spalovacím motorem mohou zákazníci vybírat vozy z nové edice F-TYPE 75 nebo F-TYPE R 75. Ty se vyznačují jedinečnými prvky designu interiéru a karoserie, pečlivě vybranou výbavou a přeplňovaným osmiválcovým motorem Jaguar o objemu 5,0 litru*, který je synonymem modelu F-TYPE.

 „Již 75 let je Jaguar proslulý výrobou výjimečných sportovních vozů, které poskytují výkon, obratnost a maximální řidičské potěšení. Speciální edice modelu F-TYPE se drží těchto zásad a přidávají jedinečné detaily interiéru a karoserie, aby oslavily tuto tradici předtím, než se Jaguar od roku 2025 stane plně elektrickou značkou,“ řekl Matthew Beaven, Jaguar Land Rover Chief Designer Exteriors.

Ceník modelu najdete zde.

Chcete si s námi užít jednu epickou cestu? Zde najdete článek o cestě Jaguarem F-Type do Velké Británie.

Jestli ještě stále uvažujete, zdali je ten pravý čas ke koupi Jaguaru F-Type, tak věřte, že je. A že je to také možná poslední příležitost. Za sebe mohu sportovní GT od Jaguaru jen doporučit – za volanty všemožných verzí jsem strávil tisíce kilometrů a nedám na F-Type dopustit. I když ty řeči o elektrické budoucnosti značky neberu jako bernou minci, rozhodně platí, že berte osmiválec, dokud to jde.


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.