Text: Jiří Macht2, foto: autor

Prague Art Coctail: trocha umění neuškodí

K vrcholným uměleckým událostem letošního léta patří Mezinárodní výstava výtvarných děl PRAGUE ART COCKTAIL v Galerii U Zlatého Kohouta, nacházející se v historickém centru Prahy. Návštěvníkům představí od 1. do 28. srpna 2017 téměř stovku obrazů od 22 autorů z 10 zemí světa: z USA, Japonska, Španělska, Finska, Bulharska, Ukrajiny, Lucemburska, Polska, Švédska a České republiky.

Prague Art Coctail_4

Jedinečnost výstavy tkví nejen v příležitosti shlédnout současné umění autorů z několika světadílů v kontrastu s českou uměleckou scénou, ale také v zastoupení celého spektra uměleckých stylů od kresby, malby, sochy, fotografie až po koláže, které dohromady tvoří vzájemný dialog od abstrakce po hyperrealismus.

Pořadatelem mezinárodní výstavy Prague Art Coctail je umělecká agentura Arista Art založená dvěma umělci Zuzanou Křovákovou a Jiřím Machtem2,                 která se věnuje propagaci a podpoře současného výtvarného umění s cílem vytvářet prostor pro setkávání umělců z celého světa, čímž vzniká přímá konfrontace uměleckých děl, stylů a vidění světa jednotlivých autorů.

Vernisáž výstavy, která se konala 1.8.2017, doprovodilo vystoupení hudební formace Marimba Live Drums a originální malířská show Dynamic drawing                by Věrka Vybíralová, kdy během necelých 4 minut zachytila na papír 2 x 3 metry tři z téměř tří set přítomných návštěvníků.

Prague Art Coctail svým pojetím představuje osvěžující příležitost pro prezentaci nových talentů v České republice dosud neznámých, v čemž spočívá
kouzlo této výstavy.

Prvního ročníku mezinárodní výstavy Prague Art CoctaiI ve dnech 1.- 28. srpna 2017 se účastní tito autoři :

Lidia Arriagada-Garcia – US
Malecon Sunset – Havana, Kuba 
Yara San – Japonsko
Jindřich Hájek – Česká republika
Miloš Englberth – Česká republika
Jiří Macht2 – Česká republika
Paavo Stenius – Finsko
Monse Pla – Španělsko
Raphael Gindt – Lucembursko
Philippa Davin – Švédsko
Ville Pellikka – Finsko
Kiril Katsarov – Belgie
Lucie Bruchanova – Česká republika
Olga Chernetska – Velká Británie
Henrik Trojan – Polsko
Lenka Šourková – Česká republika
Michal Hron – Česká republika
Marek Gult – Česká republika
Jakub Kándl – Česká republika
Jiří Jirsa – Česká republika
Monika Gründler – Česká republika
Věrka Vybíralová – Česká republika
Zuzana Křováková – Česká republika
……………………………
mezinárodní výstava
PRAGUE ART COCKTAIL
1. – 28. srpna 2017
Galerie U Zlatého Kohouta
Michalská 3, Praha 1

pořadatel : ARISTA ART
www.aristaart.cz

kontakt :
Zuzana Křováková, ředitelka Arista Art
+420 603 573 226

kurátoři výstavy:
Jiří Macht  (Praha)
Monika Miva (Londýn)

Po delší době jsem se vrátil do uměleckého prostředí, ve kterém jsem vyrůstal. A musím říct, že vernisáž výstavy Prague Art Coctail pro mě byla velmi příjemným a povznášejícím zážitkem. Nic jsem neočekával a o to větší potěšení mi dělala pestrost vystavených děl. Díky přímé konfrontaci úhlů pohledu jednotlivých autorů jsem mohl nahlédnout do jejich světa, ale zároveň si připomenout, kolik možností uměleckého vyjádření existuje. Ačkoliv se v tomto ohledu považuji za laika, z výstavy mám pocit kvalitního obsahu. Nenašel jsem vyložené kýče a spíše se podivoval nad celkovou kvalitou a úrovní vystavených děl. Moc příjemné zpestření podvečera… Při toulkách starou Prahou se určitě zastavte, umění za to stojí…


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.