Scéna, Novinky / 3. října 2019

Text: Land Rover, František Vahala, Foto: Land Rover

Nový Land Rover Defender v ČR

Land Rover dnes v Praze představil nový Defender. Po dlouhém čekání je ikonický model zpět. A vypadá to, že se můžeme spokojeně těšit na další dlouhá dobrodružství, která nám přichystá. Výbavu na to má dostatečnou…

LR_DEF_90_20MY_Off-Road_100919_41

Defender je pojem. Ti, kdo sledují Classicblog, tak možná vědí, že je pro mě srdcovou záležitostí, a to nejen kvůli všemu, co jsme spolu zažili (vzpomínám na ten potok, co se zatraceně rychle blížil k oknu řidiče nebo na tu hlubokou vodu, která se přelila přes kapotu), ale i z jiných, osobnějších důvodů.

Táta vždycky říkal, že je to jeho auto snů, vhodné do opery i do lesa. Nu, co dodat, je to tak, jen ten les bych rozšířil na všemožné terény, které Země nabízí. Prostě dobrodruh v novém hávu.

Když nám ho dnes představoval Hynek Čermák, můj oblíbený český herec a prakticky ambasador značky, a mluvil o tom, jak má auto ducha, nešlo než souhlasit. Defender je prostě jedním z těch aut, která vystupují z davu, i když nemusí. Je prostě totálně rozeznatelný, svůj. A navíc má dobrou komunitu, a to i na malém městě na severu, natož ve světě…

Nebudu už zdržovat osobními výlevy, nový Defender je tu, a příští jaro/léto bude brázdit české silnice. Nemohu se dočkat. A co že vlastně zvládne?

Moderní doba nabízí moderní řešení (a že Defík podporuje kdejakou konektivitu a podobně je asi jasné, to vynecháme). Nás zajímá tohle:

5. Body Structure_Infographic_Wide_100919

Brodivost, úhly, tuhost, čtyřkolka. To vše vypadá víc než slibně. A navíc můžete mít pořádný benzinový třílitr s kompresorem (300 k) a to je taky fajn… Existují různé verze:

11.DefenderFamily_Infographic_Wide_100919

Pro skutečné puristy je prý Adventure (proto tu nejsou jiné fotky na podvozcích 110 palců, ale jen tuta). Ta je mimochodem s plechovými (!) koly a to je dost sympatické. Proti jiným má tohle:

1. AdventurePack_Infographic_Wide_100919

Anyway, Defender dospěl a nachystali ho do 21. století. Skutečný purista si možná pořídí tovární přestavbu na motor V8, ale já se na nového těším. I když už není na rámu, vpředu má dvojité lichoběžníky a vzadu víceprvek…

8. On Road_Infographic_Wide_100919

Ano, je to tak. A navíc, elektronikou je doslova nabitý. Jenže to už prostě jinak nejde. Chybějí mi páky pohonu, ale zase jsou tu různé displeje a režimy. Moderní doba prostě… Hračky z větších kousků se stěhují do těch menších:

9. Off Road_Infographic_Wide_100919

Ano, mohli bychom to rozebírat mnohem zevrubněji, ale máme to zapotřebí? Kompletní historie je prakticky zde: 

10. Timeline_Infographic_Wide_100919res

… a všechno důležité si v případě zájmu zjistíte. A ofiko informace jsou tu. My se už jen těšíme, až se pořádně projedeme!


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.