Styl / 1. července 2020

Text: František Vahala, Foto: Jiří Svoboda

Motel Eldorado: Amerika na jižní Moravě

V Mikulově si nově můžete vychutnat kouzlo poválečné Ameriky. A to díky nově otevřenému Motelu Eldorado v Mikulově, který zde během pouhého roku na zelené louce postavil nadšenec a sběratel klasických amerických korábů.

 

Pálava je turisticky vyhledávanou oblastí. Nedivím se, z rovinaté krajiny kolem vyčnívá už z velké dálky a svou malebností (ale i historickou význačností) je minimálně místním unikátem. Na návštěvu láká nejen přírodními krásami, ale samozřejmě i místní pohodovou kulturou, spojenou třeba i s popíjením dobrých místních vín.

My vás ale dnes chceme pozvat do trochu jiného, možná netypického prostředí. Motel Eldorado svým stylem připomíná americkou kulturu 50. a 60. let minulého století, a to vlastně se vším všudy. Netřeba připomínat, že se svým vozem zacouváte přímo před dveře pokoje, což je nejen stylové, ale i praktické. Pokoje jsou luxusní, opět ozdobené souvisejícími doplňky – nejvíc mě zaujalo „noční“ osvětlení postelí rudými neony. Vše je čisté, jasně uspořádané a ve vysoké kvalitě provedení.

Neony nechybějí ani pod římsou celého objektu, takže vám večer posvítí na cestu do kavárny. Právě ta je jakousi výkladní skříní lásky k americkému stylu cestování. Už při příchodu se můžete pokochat celými řadami kvalitních modelů jednotlivých ikon automobilového průmyslu, kde je nejčastěji používaný termín V8. A taky chrom, spousty chromu. Nicméně kavárna neslouží primárně k dlouhému vysedávání, ale například vám v ní udělají skvělou snídani v americkém stylu. Zatímco se budete rozvalovat na lesklé červené kožence a okukovat exponáty, poslouchat jukebox a nechat si dolévat kávu, můžete se rozhodnout i pro pořádnou porci „rychlého cukru“ a dát si tradiční americký milkshake.

A je toho samozřejmě mnohem víc – ostatně všechno je přehledně sepsáno na webu www.moteleldorado.cz. Mrkněte a až příště pojedete na Moravu – nebo budete pouze projíždět – víte, kde se máte zastavit nebo přespat. Nepochybuji o tom, že vás nejen uchvátí atmosféra podniku, ale zároveň překvapí i kvalita nabízených služeb. Motel Eldorado v Mikulově je novým výchozím bodem pro turistické cesty po okolí, ale i příjemným dostaveníčkem na jednu noc. Je to jen na vás…


Classic Blog

Classic Blog přináší kompetentní a fascinující příběhy nejen z automobilové historie, které podává moderní formou s využitím posledních trendů a technologií. Obsahově těží z autorské práce skupiny nadšenců, která neúnavně zpracovává příběhy klasických aut a jejich majitelů, avšak Classic Blog má mnohem širší přesah, neboť se věnuje také motocyklům, letadlům, lodím i dalším historickým strojům, které jsou objektem naší vášně pro vše, co má duši a je stále v pohybu.

Obchodní podmínky

Classic Blog je primárně obsahový web s akcentem na kvalitu. Připomínáme, že veškerý autentický obsah podléhá autorskému zákonu a je zakázáno ho šířit, případně tak lze učinit pouze se souhlasem majitelů. Classic Blog je určen především bonitní a inteligentní cílové skupině, což ho logicky znevýhodňuje v případném porovnávání návštěvnosti s mainstreamovými médii. Nemáme ambici s nimi soutěžit. I jeho financování jsme pojali jinak, než je hlavní proud – formou celoročního partnerství. Věříme, že tento model zajistí Classic Blogu dostatek financí pro jeho chod a hlavně pro další obsahové zlepšování. Pokud máte zájem se zviditelnit v souvislosti s tímto projektem, budeme rádi za kontakt na info@classicblog.cz

 

Kontakt

Provozovatelem webu www.classicblog.cz je společnost JB Praha, s.r.o
Nad úvozy 304, CZ-252 25 Zbuzany
IČ: 25104292, DIČ: CZ25104292

BANKOVNÍ SPOJENÍ:
FIO Banka, č.ú. 2600482997/2010

mobil: +420 777 654 354
email: info@classicblog.cz

Společnost je zapsána v OR vedeným u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 49962, datum zápisu 5. února 1997.